PRAVNE ODREDBE

Općenito

Internetska stranica www.bim-bike.hr u vlasništvu je trgovačkog društva BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o., adresa, OIB: 58201542747. Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se na trgovačko društvo BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o., Zagreb, Draškovićeva 47, OIB: 58201542747, MBS: 0548219, T: + 385 1 4613 504, E: bim@inet.hr, W: www.bim-bike.hr.

Pojam Kupca odnosi se na klasičnog potrošača, fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice www.bim-bike.hr nastupa u svoje ime. Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.
Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije. Uvjeti kupnje podijeljeni su u niže razvrstane kategorije/informacije.

Pristup na internetske stranice www.bim-bike.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, a koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

 

Glavna obilježja robe

Proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda, ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.bim-bike.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.bim-bike.hr Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.bim-bike.hr, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod raspoloživ, dogovoriti novi rok isporuke po potrebi te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. U slučaju potpune nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, Prodavatelj će izvršiti povrat svih sredstava.

 

Cijena proizvoda

Cijene istaknute na web stranici www.bim-bike.hr izražene su u kunama. Trošak PDV-a uračunat je u cijenu proizvoda. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave i iz tog razloga isti se posebno plaćaju, osim za narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima kupnje. Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna, cijena PDV-a, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

VAŽNO: Svaka kartična transakcija (debitne i kreditne kartice) podložna je provjeri od strane tvrtke BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o., u trajanju od jednog do tri radna dana.

 

Dostupnost proizvoda i usluge internetske trgovine

Tvrtka BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku iz prodaje povući bilo koji proizvod. U takvim slučajevima, tvrtka BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. kupcu neisporučenog a plaćenog proizvoda, odnosno plaćene usluge, vraća puni iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, odnosno za one usluge koje su plaćene, a nisu izvršene, neovisno o razlogu povlačenja proizvoda iz prodaje, odnosno neizvršenja usluge. Također, tvrtka BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. zadržava pravo promijeniti, pravovremeno obustaviti ili prekinuti pružanje usluge internetske trgovine.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, općom uplatom i e-bankingom uplatu je potrebno izvršiti najkasnije u roku naznačenom u e-mail poruci kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest da je ugovor sklopljen nakon završenog procesa naručivanja sugerira se provjeriti:

• Je li poruka u Junk/Spam folderu
• Je li mailbox pun

U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka isporukom kupljenih proizvoda, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom.

Naručeni proizvodi isporučuju se na cijelo područje Republike Hrvatske. Sve dostave na području Republike Hrvatske vrše se putem tvrtke OVERSEAS TRADE CO LTD d.o.o.. Raspored dostava možete pogledati ovdje.

Isporuka će uslijediti najkasnije u roku 7 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Svi naručeni artikli nastojati će se isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki. Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Kupac može i sam organizirati dostavu ili robu podići u trgovini Prodavatelja.

Ako se proizvod koji je upućen Kupcu vrati jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:

• da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca poslan e-mailom, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno primatelja
• da naručeni proizvod preuzme na adresi jedne od trgovina uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja

Ukoliko Kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni e-mail i ne odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca. Kada Prodavatelj putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu, Kupac je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova dostave.

U rokove za isporuku ne računaju se:

• dan prijema narudžbe/zahtjeva
• vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
• vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
• neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka

U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, Prodavatelj će pristupiti isporuci robe po gore navedenim rokovima koji teku od potvrde narudžbe, a Kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom odnosno prije neposrednog preuzimanja proizvoda.

 

Jednostrani raskid ugovora

Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu na gore opisani način ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik/dostavljač, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o ovom pravu pravo Kupca na jednostrani raskid ugovora prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan ovdje i koji se može elektronički ispuniti i poslati na mail adresu: bim@bike.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, Prodavatelj će dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Prodavatelja je moguće obavijestiti i putem Online obrazac za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan ovdje. Nakon što ispunite i pošaljete obrazac dobit ćete potvrdu o primitku prijave putem elektroničke pošte na mail adresu koju ste naveli prilikom ispunjavanja Online obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Troškove povrata robe snosi Kupac. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Robu ste nam dužni vratiti odmah, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu. Robu vratite poštom na dokaziv način na adresu BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o., Zagreb,Draškovićeva 47, s naznakom JEDNOSTRANI RASKID ili osobno u trgovinu na adresi Zagreb, Draškovićeva 47. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete na dokaziv način (preporučeno sa pošiljkom) robu osobno nama u našem skladištu. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

• ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca, te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
• predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;
• predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupcu;
• predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe;
• predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;
• predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima;
• predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca;
• Kupca posebno zahtijevao posjet Prodavatelja radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je Kupac izrijekom zahtijevao, Prodavatelj pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, Prodavatelj ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom;
• predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke;
• predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije;
• ugovor sklopljen na javnoj dražbi;
• predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju;
• predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora;

Sve informacije o povratu robe/proizvoda i novca Kupac može dobiti na telefone 01-2321 440 i 01-3613-504.

Isporuka roba

Sva roba se dostavlja kurirskim (prijevozničkim) službama na kućnu adresu. Ukoliko niste kod kuće dostavna služba će Vam ostaviti u sandučiću listić s obavijesti o neuspjeloj isporuci.

 

Preuzimanje robe u trgovinama

Sve vrste roba je moguće kupiti online, a preuzeti u BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. poslovnicama.

Draškovićeva 47, Zagreb, tel.01/4613 504, bim03@inet.hr,

Maksimirska 56, Zagreb,  tel. 01/2321 440, bim04@inet.hr

 

Gubitak ili oštećenje pošiljke

Vaša pošiljka je osigurana od gubitka ili oštećenja u dostavi. Eventualno oštećene proizvode zamjenjujemo sa novima. Molimo da nas odmah po primitku e-mailom obavijestite o uništenoj pošiljci. Obavezna je fotografija uništene ambalaže prije korištenja proizvoda. Kako bismo vas uputili na danje korake.

 

Uvjeti dostave

Dostava se vrši do ulaza u objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.

 

Rok dostave

Dostavu vršimo na području cijele RH u roku 2-3 dana, osim isporuka na otoke i područje Dubrovačke županije gdje dostava može biti dulja 1-2 dana. Uz svaku pošiljku kupac može zatražiti prijevozni broj za praćenje pošiljke.

 

Primopredaja proizvoda

Pošiljka se isporučuje na željenu adresu, ukoliko Vas nema kod kuće dostavna služba će Vam ostaviti u sandučiću listić s podacima o neuspjeloj isporuci. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Svaki bicikl kupljen u BIM d.o.o. prije isporuke prošao je sistem provjere i nultog servisa.

Kod slanja bicikla paketnom kutijom volan bicikla je opušten i zaokrenut. Kad bicikl stigne i nakon što ga izvadite iz kutije potrebno je volan ispraviti i zategnuti vijke na volanu /2 vijka/, kao i montirati pedale. Upute za te dvije radnje nalaze se u kutiji. Nakon toga bicikl je spreman za vožnju.

 

Paketna dostava

Sve prodajne artikle iz našeg asortimana dostavljamo na području cijele RH.

Za sve narudžbe iznad 2.000,00 kn robu dostavljamo besplatno na kućnu adresu.

Cijena dostave ispod  2.000,00 kn je 50,00 kn.

 

Dostava na otoke

Isporuka na otoke i područje Dubrovačke županije dostava može biti dulja za 1-2 dana. Raspored dostave.

Uvjeti i rokovi plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

• E-bankingom
• Plaćanje po ponudi
• Općom uplatom
• Kreditnom karticom (MasterCard, Maestro, Visa, AmericanExpress, Diners, Visa Inspire PBZ)

Zagrebačka banka (ZABA)

• Maestro, 2-12 rata bez kamata
• MasterCard, 2-12 rata bez kamata (minimalni iznos 500,00 kuna)

Privredna Banka Zagreb (PBZ)

• Maestro (Visa), 2-12 rata bez kamata (minimalni iznos 500,00 kuna)
• Visa Inspire, 2-12 rata bez kamata (minimalni iznos 500,00 kuna)

American Express

• 2-12 rata bez kamata (minimalni iznos 500,00 kuna)

Diners

• 2-12 rata bez kamata (minimalni iznos 500,00 kuna)

Ostale, gore nenavedene kartice

• Jednokratno

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Ova pravila određuju i reguliraju kako Prodavatelj koristi, te štiti sve informacije koje kupci istome dostavljaju kada koriste web stranicu www.bim-bike.hr.

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Registracijom na internet stranici www.bim-bike.hr, kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici kupac daje suglasnost da Prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda prodavatelja. Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti prodavatelja na mail adresu bim@inet.hr. U slučaju da Kupac ne želi da prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu bim@inet.hr.

Stranica www.bim-bike.hr (naznaka web stranice) koristi „cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti kupčev preglednik (browser), a samim time i kupca, te na taj način omogući kupnju.

Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

 

Što su cookies (kolačić)?

Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

 

Kako ih onemogućiti?

Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute.

 

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

 

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Povrat robe

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta.

Povrat robe se ne priznaje ako je kupac svojom greškom naručio pogrešan proizvod ili mu se naručeni proizvod ne sviđa, osim ako je spreman na sebe preuzeti manipulativne troškove povrata robe.

Javite nam se mailom, zapakirajte u kutiju svoj nekorišteni artikl u originalnoj ambalaži. U slučaju da kupac vraća artikl koji mu iz nekog razloga ne odgovara, poštarinu snosi sam u oba smjera (povrat na našu adresu i slanje zamjenskog artikla). Pošaljite ga na našu adresu i javit ćemo Vam se povratnom informacijom kada nam stigne paket te kad započnemo obradu povrata.

Vraćeni artikl mora biti u originalnom neoštećenom pakiranju s naljepnicama proizvođača. Molimo Vas ne uništavajte originalno pakiranje i ne pišite po njemu ili nećemo biti u mogućnosti preuzeti povrat. Važno je da je na paketu jasno istaknut natpis: POVRAT.

Zadržavamo pravo odbiti povrat artikala koji nisu vraćeni u skladu s navedenim uputama.

Poštarinu u oba smjera snosi kupac. Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavne službe po Vašem izboru. Slanje paketa na Vašu adresu obavljamo s našim ugovornim kurirom po važećem cjeniku.

Nakon što zaprimimo Vaš paket će biti pregledan i zahtjev će biti obrađen unutar 24 sata od zaprimanja izuzev neradnih dana i praznika. Uzimamo pravo da povrat artikla potraje do 5 radnih dana od dostave Vašeg paketa na našu adresu.

Ako želite povrat novca, isti će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Povrat novca će biti obavljen na isti način na koji je artikl plaćen, gotovinom u našoj poslovnici, virmanom na Vaš tekući račun ili storniranjem kartične uplate unutar 5 radnih dana.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena, isporučeni proizvod je točan i ispravan), BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova slanja i povrata proizvoda.

BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

 

Dostupnost proizvoda i usluge internetske trgovine

BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku iz prodaje povući bilo koji proizvod. U takvim slučajevima, tvrtka BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. kupcu neisporučenog a plaćenog proizvoda, odnosno plaćene usluge, vraća puni iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, odnosno za one usluge koje su plaćene, a nisu izvršene, neovisno o razlogu povlačenja proizvoda iz prodaje, odnosno neizvršenja usluge. Također, tvrtka BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. zadržava pravo promijeniti, pravovremeno obustaviti ili prekinuti pružanje usluge internetske trgovine.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača

Reklamacije

Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka:

Kod reklamacije okvira ili dijela bicikla potrebno je dostaviti:

• Kopiju računa bicikla
• Kopiju jamstvenog lista bicikla
• Fotografiju cijelog bicikla
• Fotografije oštećenja zbog kojeg se reklamira okvir ili dio (iz više kutova)
• Fotografije serijskog broja bicikla (nalazi se ispod osovine pogona)

Kod reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je sljedeće:

• Račun artikla
• Fotografiju cijelog oštećenog artikla
• Fotografije detalja oštećenja (iz više kutova)
• Fotografije serijskog broja artikla (ako postoji)
• Fotografije moraju jasno prikazivati reklamirani artikl. Molimo Vas da fotografije budu jasno vidljive i ne veće od 1MB po fotografiji.

U slučaju reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je:

• fotografirati cijeli oštećeni artikl
• fotografirati jasno vidljiv detalj oštećenja (iz više kutova)
• fotografirati serijski broj artikla (ako postoji)

Jamstvo vrijedi samo pod uvjetom ako je artikl korišten i održavan prema uputama proizvođača, odnosno prema uobičajenim propisima.

Jamstvom nije obuhvaćena šteta koja bi nastala prilikom pada, sudara, udara, preopterećenja te intervencija i popravaka u toku jamstvenog roka van ovlaštenog servisa ili kao posljedica lošeg održavanja artikla.

Jamstvo ne pokriva standardno trošenje potrošnog materijala kao što su: gume, zračnice, kočnice, bužiri kočnica i mjenjača, sajle kočnica i mjenjača, pakne kočnica, žarulje, zupčanici pogona, lanac i kazeta, kranzevi, obruči, baterija itd.

Jamstvo na određeni artikl nije prenosivo te vrijedi samo i jedino prvom kupcu.

Račun kao dokaz kupnje je obavezan za sve reklamacijske postupke.

Za svaki artikl koji će biti popravljen ili zamijenjen unutar jamstva, jamstveni rok će biti produljen za period koji je artikl bio na popravku.

Uporaba artikla/bicikla tijekom natjecanja, javnih događanja, najma ili aktivnosti za koje određeni artikl/bicikl nije predviđen uvelike smanjuje vijek upotrebe, te u tom slučaju artikl nije pokriven jamstvom.

Zadržavamo pravo naplate popravaka u slučaju da reklamacijski zahtjev iz nekog od gore navedenih razloga ne bude odobren.

Ako popravak/zamjena artikla ne bude moguća zadržavamo pravo ponuditi zamjenski artikl iste ili veće vrijednosti (boja ne mora biti ista), ili u slučaju nemogućnosti zamjene vratiti dio novca proporcionalan preostalom pretpostavljenom životnom vijeku artikla.

Artikl održavajte i popravljajte uvijek i strogo u skladu s uputama proizvođača jer u suprotnom može doći do oštećenja artikla koje bi moglo uzrokovati ozbiljnu nezgodu.

BIM d.o.o.

Prodajna mjesta:

Zagreb, Draškovićeva 47
Tel. 01/ 4613 504 , mail: bim03@inet.hr

Zagreb, Maksimirska 56,
Tel. 01/ 2321 440, mail: bim04@inet.hr

Radno vrijeme:

Pon.-pet.: 8,00 – 20,00h
Subotom: 9,00 – 14,00h

Podaci tvrtke:

BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o.
Zagreb, Draškovićeva 47

Član uprave: Ivica Zebić

Računi otvoreni u bankama:

PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.
HR3923400091100196031

ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2723600001101375132

ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK d.d.
HR2624020061100561754

OIB: 58201542747

MBS: 0548219

Porezni broj: HR58201542747

Tvrtka upisana u trgovački registar:

Trgovački sud u Zagrebu – br. Tt-05/4378-2
Temeljni kapital : 423.000,00 kn  i uplaćen u cijelosti

Uvod 

Na Bim-bike.hr poštujemo vaša prava na privatnost i sigurnost dok koristite našu web stranicu ili usluge. Želimo da imate povjerenja u našu web stranicu s kojom ste u interakciji, stoga smo se posvetili tome da naši kupci, posjetitelji naše web stranice i pretplatnici na naše usluge s potpunim povjerenjem komuniciraju s Bim-bike.hr.  

Garantiramo da se ozbiljno bavimo zaštitom vaših podataka, privatnosti i online sigurnosti. 

Ova pravila o privatnosti pružaju transparentne informacije o načinima na koje Bim-bike.hr prikuplja, upotrebljava, pohranjuje, dijeli ili čuva osobne podatke. Bim-bike.hr udovoljava obvezama prema Zakonu o zaštiti podataka 2018 (GDPR).  

 

Kontrola podataka 

U svrhu EU2016 / 679 Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), tvrtka koja je u konačnici odgovorna za kontrolu vaših podataka tijekom korištenja naših usluga je BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. , Draškovićeva 47,  10000  Zagreb, Hrvatska. Ako imate bilo kakvih pitanja o zaštiti privatnosti, slobodno nam se obratite na: bim03@inet.hr 

 

Prikupljeni podaci 

Postoje dvije vrste podataka koje prikupljamo od vas, osobni i neosobni podaci. 

 

Osobni podaci 

Osobni podaci prikupljaju se od vas ako ih dobrovoljno pošaljete na Bim-bike.hr. Dostavljanje svih osobnih podataka je dobrovoljno, ali postoje i neki podaci koji su potrebni kako bi se u potpunosti mogle koristiti  usluge kupnje putem webshopa.  

Vrste osobnih podataka koje prikupljamo su: 

 • Ime
  • Adresa
  • Email adresa
  • Telefonski broj
  • Podaci o vozilu
  • IP adresa
  • ID kupca 

Navedene informacije nam dajete kada: 

 • Izrađujete račun na našem webshopu 
 • Naručujete putem našeg webshopa  
 • Kada ostavljate komentare i osvrte na naše proizvode 
 • Pregledavate našu web stranicu 
 • Prijavljujete se na svoj račun na našoj web stranici 
 • Dodajete artikle u košaricu 
 • Komunicirate s nama putem naših kanala korisničke usluge 
 • Povezujete se s nama na društvenim mrežama 

 

Neosobni podaci 

Vaši neosobni podaci prikupljaju se od vas kada pristupate našoj web stranici. To su informacije o vašim posjetima i načinu kretanja kroz našu web stranicu, uključujući ali ne ograničavajući se   

 • na pregled naše stranice  
 • duljinu posjeta  
 • vrstu preglednika koji koristite 
 • operativni sustav 
 • IP adresu i lokaciju 

Iako smo klasificirali IP adresu kao osobni podatak, nećemo koristiti vašu IP adresu kako bismo vas osobno identificirali. Ove informacije služe kako bi pomogle poboljšati našu web stranicu i kako bi je bolje optimizirali za vaš preglednik. 

 

Informacije koje ne prikupljamo 

Nepotrebni podaci: Tvrtka BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. nikad neće tražiti informacije koje nisu potrebne za poslovanje. Naš je cilj osigurati što bolje iskustvo na našoj web stranici, bez ikakvog ugrožavanja vaše privatnosti ili sigurnosti. 

Financijski podaci: BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. je tvrtka koja ispunjava zahtjeve PCI-ja i ne prikuplja niti pohranjuje nikakve osjetljive podatke o plaćanju. Da biste dovršili financijsku transakciju na našoj web stranici, izravno ćete pristupati našim davateljima usluga za plaćanje, Corvus pay-u, koji  sigurno obrađuje podatke o plaćanju karticama (čiji GDPR možete pročitati na stranicama davatelja usluga). 

Osjetljivi osobni podaci: Tvrtka BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. ne prikuplja ili pohranjuje podatke vrlo osjetljive prirode. Na primjer, nećemo spremati podatke o vašem spolu , bračnom statusu, članstvu u osobnoj skupini, političkom stavu, seksualnoj orijentaciji, vjeri, dobi, invalidnosti ili rasi. 

Podaci koji se odnose na maloljetnike: Bim-bike.hr web stranica nije namijenjena osobama mlađim od 18 godina.  

 

Korištenje vaših podataka 

Osobni podaci 

Osobne podatke koje prikupljamo od vas koristimo u sljedeće svrhe: 

 • Da bismo vam omogućili poslovanje s nama i aktivirali mogućnost korištenja našeg webshopa 
 • Da bismo omogućili sigurnu isporuku robe 
 • Da bismo mogli provesti financijske transakcije za robu koju kupujete od nas 
 • Da bismo spriječili neovlaštenu aktivnost 
 • Da bi prilagodili našu stranicu za vas 
 • Poslali vam poslovne ili transakcijske komunikacije koje nisu povezane s marketingom 
 • Da biste mogli primati naše marketinške obavijesti na Bim-bike.hr webshopu, samo ako ste se pretplatili na njih 
 • Da bismo vam se obratili (ako je potrebno) vezano za vašu narudžbu ili mogli odgovarati na bilo koju komunikaciju koju će te nam poslati putem naših redovitih komunikacijskih kanala ili putem društvenih medija 
 • Da bismo vam omogućili dijeljenje sadržaja s naše web stranice sa svojim računima društvenih medija 

 

Neosobni podaci 

Koristimo neosobne podatke prikupljene od posjetitelja na Bim-bike.hr u agregatnom obliku u statističke svrhe da bismo bolje razumjeli gdje dolaze posjetitelji, kakvu imaju interakciju s našim stranicama i kako bismo lakše dizajnirali i organizirali našu web stranicu za jednostavnu interakciju s kupcima. 

 

Marketing 

Naše marketinške aktivnosti (“newsletter”) sadrže originalne, valjane ponude za uštedu novca i promocije koje mogu biti aktivne na Bim-bike.hr stranici za određeno razdoblje. 

Neželjeni sadržaj ili sadržaj loše kvalitete nikada ne distribuiramo našim pretplatnicima. U tim obavijestima uvijek nastojimo komunicirati naše ponude na neinvazivan, visoko profesionalan način.  

 

Pristanak 

Da biste se pretplatili na izravni marketing tvrtke BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o., morate izričito pristati na popunjavanje obrasca za prijavu na našoj web-lokaciji ili ažuriranjem postavki pretplate na bilo kojem računu usluge Bim-bike.hr ili prilikom kupnje na Bim-bike.hr webshopu. Marketinške pogodnosti neće vam biti poslane osim ako ste izričito dali pristanak na web stranici Bim-bike.hr. 

Kada dajete vašu eksplicitnu suglasnost za pretplatu na naš marketing, koristit ćemo vaše podatke kako bismo vam poslali informacije o ponudama, proizvodima i uslugama tvrtke BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. Naš obrazac za prijavu će na nedvosmislen način naznačiti na koji ste se točno sadržaj pretplatili. Svaki put kada se od vas zatraži da dajete suglasnost, pružit ćemo vam jasne i transparentne informacije o tome s čime se slažete. 

 

Otkažite pretplatu 

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu ili se isključiti iz našeg marketinga. Da biste se odmah isključili, jednostavno kliknite  “Odjava” na dnu marketinške e-pošte koja vam je poslana ili ažurirajte postavke pretplate na Bim-bike.hr web stranici. Alternativno, možete poslati e-poruku na adresu bim03@inet.hr s opisom “Otkaži slanje obavijesti” . Poštujemo vaše pravo da ne primate naš marketinški sadržaj čak i nakon pristanka i pretplate na isti. Odjava na primanje takvog sadržaja je maksimalno pojednostavljena. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte na e-mail adresu bim03@inet.hr. 

 

Politika kolačića 

Bim-bike.hr želi biti što transparentniji i pobrinuti se da ste dobro informirani o tome kako se rukuje vašom privatnosti u interakciji s našom web lokacijom. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite nam se na e-mail adresu bim03@inet.hr, a mi ćemo vam rado pomoći. 

Kolačići su mali dijelovi podataka koji se mogu pohraniti na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Omogućuju našoj web stranici da se “sjeća” vaših akcija ili vaših preferencija kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja. Na primjer, to će nam pomoći da zapamtimo što ste spremili u košaricu. Neke usluge mogu koristiti kolačiće za isporuku sadržaja specifičnih za vaše interese i spremanje vaših osobnih postavki kako ih ne biste morali ponovo unijeti svaki put kada se povežete s našim web stranicama. Uvijek možete odbiti kolačiće, ako vaš preglednik dopušta. Također možete zatražiti da vaš preglednik prikaže obavijest kada se kolačić šalje i možete posebno prihvatiti ili odbiti koristiti taj kolačić. Također možete izbrisati sve ili pojedine datoteke kolačića s računala po vlastitom nahođenju. To se obično može pronaći u postavkama vašeg preglednika. 

Bim-bike.hr ne koristi izravno kolačiće, ali usluge koje se koriste na našoj web stranici ih stvaraju. Vrste kolačića koji se koriste na Bim-bike.hr razvrstani su u tri kategorije, a to su mješavina kolačića stvorenih pod nazivom davatelja usluga, na pr. YouTube (kolačići treće strane) ili pod nazivom domene Bim-bike.hr, npr. Facebook, (poznati kao „1st party cookies“): 

Funkcionalni – ti kolačići podržavaju upotrebu web stranice i usluga te omogućuju određene značajke kako bi poboljšali vaše iskustvo. Na primjer, upotrebljavamo funkcionalne kolačiće kako bismo zapamtili proizvode pohranjene u vašoj košarici i zemlju isporuke koju ste odabrali. Onemogućavanje nekih od tih kolačića deaktivirat će neke od funkcija na našoj web stranici. 

Izvedba – ovi kolačići pružaju informacije tvrtki BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. kako bismo mogli poboljšati našu web stranicu i identificirati probleme s kojima ste se suočili dok ste nas posjećivali. Na primjer, ti bi kolačići mogli pružiti informacije o tome kako ste došli na našu web stranicu i kako ste se tijekom našeg posjeta kretali na našoj web stranici. Također upotrebljavamo te kolačiće kako bismo dobili određene statističke i analitičke podatke, primjerice koliko je posjetitelja došlo na našu web stranicu ili koliko je učinkovito naše oglašavanje u skupnom obliku. 

Ciljanje – ovi kolačići pružaju Bim-bike.hr informacije o tome kako poboljšati naše proizvode i usluge te vam slati obavijesti koje smatramo da će biti relevantne za vas. 

Koristimo kolačiće za ciljanje na našim web stranicama i uslugama za različite marketinške inicijative. 

Ne pohranjujemo osobne podatke kao što su vaše ime ili adresa e-pošte u kolačićima. Kolačići se koriste na Bim-bike.hr kako bi poboljšali  iskustvo na našoj web stranici, na primjer, omogućuju nam da naše web stranice budu točne, relevantne za vas, sigurne i ažurirane te nam pomažu identificirati pogreške i probleme s našom web stranicom i ponudom proizvoda. 

Bim-bike.hr radi s vrlo cijenjenim i čvrsto kontroliranim malim skupom dobavljača usluga koji mogu postaviti kolačiće tijekom vašeg posjeta našoj web stranici (remarketing / retargeting). Remarketing je kada vam se prikaže oglas za srodne proizvode i usluge na temelju onoga što bi vas moglo zainteresirati. Ovo je vrlo uobičajeno i koristi se na većini web stranica eCommercea. Uvijek možete isključiti opciju za onemogućavanje kolačića u postavkama. 

Kolačići omogućuju Bim-bike.hr analizu ponašanja korisnika na našoj web stranici u svrhu poboljšanja ponuda, rješavanja problema i poboljšanja korisničkog iskustva. Rad sa specijaliziranim pružateljima usluga Bim-bike.hr pregledava informacije vezane uz sesije posjetitelja i koristi te informacije kako bi donio odluke koje poboljšavaju iskustvo web preglednika. Osjetljivi osobni podaci se ne prikupljaju tijekom ovog postupka, međutim podaci prikupljeni i analizirani u skupnom obliku, primjerice, vrste preglednika, vremena na stranici, odabranih proizvoda i navigacijskog toka se analiziraju. 

Ostale tehnologije: druge tehnologije kao što su pikseli mogu se koristiti i na našoj web stranici ili mobilnim aplikacijama. Ove se tehnologije koriste za poboljšanje ponude naših proizvoda i pomažu nam da vam prezentiramo relevantne sadržaje. 

 

Objavljivanje informacija 

Osobni podaci 

Podatke koje pošaljete na Bim-bike.hr možemo otkriti: 

 • U svrhu ispunjavanja dogovorene transakcije s vama ili provođenja tijeka našeg poslovanja (npr. zaposlenicima tvrtke BICIKLI I MOTOCIKLI d.o.o. ili imenovanim davateljima usluga, npr. pružateljima usluga dostave ili davateljima softverskih usluga) * 
 • U slučaju da nadležna tijela za provođenje zakona ili zakonski zastupnici to zahtijevaju od nas za provođenje upravnih i kaznenih postupaka, a propisano zakonom i propisima 
 • Stjecateljima ili mogućim stjecateljima našeg poslovanja ili nekog ključnog dijela našeg poslovanja 

* Zadržavamo pravo prenositi podatke (uključujući i vaše osobne podatke) trećoj strani u slučaju prodaje, pripajanja, likvidacije ili prijenosa sve ili gotovo sve imovine naše tvrtke pod uvjetom da se treća strana slaže pridržavati uvjeta iz naše izjave o zaštiti privatnosti i pod uvjetom da treća osoba koristi vaše osobne podatke samo u svrhe za koje ste nam to dostavili. Bit ćete obaviješteni u slučaju takvog prijenosa i imat ćete priliku odjaviti se. 

 

Neosobni podaci 

Možemo ustupiti neosobne podatke trećim stranama, gdje se te informacije kombiniraju sa sličnim informacijama drugih korisnika naše web stranice. Na primjer, možemo obavijestiti treće strane o broju jedinstvenih korisnika koji posjećuju našu web stranicu, demografsku podjelu korisnika naših web stranica ili aktivnosti koje posjetitelji naše web stranice imaju na našoj web stranici. Treće strane kojima možemo pružiti te informacije mogu uključivati potencijalne ili stvarne oglašavače, pružatelje usluga oglašavanja (uključujući usluge praćenja web stranica), komercijalne partnere, sponzore, licence, istraživače i ostale slične strane. 

 

Zadržavanje vaših podataka 

Bim-bike.hr će zadržati vaše osobne podatke u minimalnom vremenu potrebnom za uspješno izvršenje navedene svrhe za prikupljanje tih podataka. Osobni podaci bit će duže zadržani samo ako je to zakonski potrebno ili ako je to potrebno u svrhu provođenja pravnog postupka u tijeku ili vjerojatnog budućeg pravnog postupka ili ako to može pomoći u sprečavanju prevare. 

 

Sigurnost 

Bim-bike.hr razumije zabrinutost za sigurnost i privatnost vaših mrežnih transakcija, a ozbiljno shvaćamo sigurnost na mreži. Naša stranica, Bim-bike.hr u potpunosti je u skladu sa zahtjevima navedenim u verziji 2.0 sigurnosnih standarda industrije podataka o plaćanju (PCI DSS 2.0). Ne zadržavamo osjetljive podatke o plaćanju kada korisnici stupaju u interakciju s našom web stranicom. 

Secure Sockets Layer ili “SSL” sigurnosna je tehnologija koju koristi Bim-bike.hr za šifriranje veze između web poslužitelja i preglednika. Svi podaci koji su prošli između našeg web poslužitelja i preglednika ostaju potpuno privatni i sigurni. Na primjer, pomoću SSL-a vaše i naše računalo pristaju prenijeti sve što šaljemo u nerazumljivi raspon znakova. Na primjer: 

3048 0241 00C9 18FA CF8D EB2D EFD5 FD37 89B9 E069 EA97 FC20 5E35 F577 EE31 C4FB C6E4 4811 7D86 BC8F BAFA 362F 922B F01B 2F40 C744 2654 C0DD 2881 D673 CA2B 4003 C266 E2CD CB02 0301 0001  

Korištenjem SSL-a možemo osigurati da su vaši vrijedni osobni podaci u potpunosti šifrirani kada stupite u interakciju s našom web stranicom. Bez tih informacija na vašem ili našem računalu, nitko ne može razumjeti našu šifriranu komunikaciju. Za vašu sigurnost na mreži, molimo da očekujete od svakog tko komunicira povjerljive podatke s vama na internetu da koristi šifriranje na način na koji mi to činimo. Uvijek kad komunicirate s nama na sigurnim odjeljcima usluge Bim-bike.hr primijetit ćete da je http: // zamijenjen https: // i potražite simbol lokota. 

Za generiranje šifriranog SSL prijenosa web poslužitelj zahtijeva SSL certifikat. Provjera certifikacije web stranice je dobra praksa koja vam pomaže u sprečavanju sukoba web-lokacija koje se ponekad nazivaju web-lokacijama “krađa identiteta”. Da biste provjerili certifikat, kliknite lokot. Vaš preglednik će vam pokazati ime vlasnika potvrde. Ovo bi ime trebalo podudarati s imenom operatera web mjesta. 

Naše SSL certifikate izdaje jedan od vodećih autoriteta u izdavanju tih certifikata COMODO CA Limited. COMODO CA Limited je u skladu s Web Trustom, što znači da su njihove poslovne prakse i postupci strogo revidirani prema smjernicama AICPA (American Institute of Certified Public Accountants) od strane nezavisnog odobrenog revizora (Ernst & Young). COMODO CA Limited SSL certifikati omogućuju visoku razinu šifriranja, a potvrđuju i da je tvrtka pravno odgovorna organizacija. 

Obvezujemo se zaštititi privatnost i sigurnost informacija koje dajete na Bim-bike.hr web stranici.  

Postavili smo više tehničkih i fizičkih sigurnosnih mjera kako bismo spriječili gubitak sigurnosti vaših podataka. Nikad se ne može jamčiti da su zbirka, prijenos i pohrana podataka potpuno sigurni, no poduzeli smo korake kako bismo osigurali odgovarajuće zaštitne mjere u svrhu zaštite vaših podataka. 

 

Ažuriranje, potvrđivanje i brisanje podataka 

Bim-bike.hr potiče sve vlasnike računa da aktivno čuvaju, prate i ažuriraju svoje osobne podatke. Ako imate račun na web stranici Bim-bike.hr, možete ažurirati svoje podatke u bilo koje vrijeme, tako da se prijavite na svoj Bim-bike.hr račun i izmijenite svoje podatke. U skladu s našim obvezama iz Zakona o zaštiti podataka 2018 (GDPR), mi ćemo ažurirati ili izbrisati vaše osobne podatke sukladno vašem zahtjevu. Kontaktirajte nas putem naše e-mail adrese bim03@inet.hr kako biste ažurirali ili uklonili svoje osobne podatke iz našeg sustava ili pak ažurirajte sami svoje podatke na vašem Bim-bike.hr računu. 

 

Vaša prava 

Biti informiran 

Putem naših pravila o privatnosti Bim-bike.hr želi biti što je više moguće informativan i transparentan kako bi osigurao da ste svjesni koliko ozbiljno postupamo sa vašom privatnosti i sigurnosti dok se bavimo našim poslom. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako prikupljamo, zadržavamo i obrađujemo vaše podatke, rado ćemo vam pomoći – javite nam se na e-mail adresu bim03@inet.hr. 

Pristup osobnim podacima 

Možete zatražiti da vam damo evidenciju osobnih podataka koje zadržavamo o vama. Da biste izvršili zahtjev za pristup podacima, pošaljite e-mail na bim03@inet.hr. Bim-bike.hr će u interesu zaštite Vaših podataka zahtijevati potvrđivanje vašeg identiteta prilikom zahtjeva za pristup podacima. 

Osim toga, možete pregledati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku na računu Bim-bike.hr. Cilj nam je ispuniti potvrđene i aktivne zahtjeve za pristup podacima u roku od 30 dana ako nisu pretjerani, ponavljajući, nevaljani ili neutemeljeni. Bim-bike.hr nikada neće držati nepotrebne podatke duže nego što je potrebno u svrhu za koji su prikupljeni. Možda nećemo uvijek u potpunosti zadovoljiti vašem zahtjevu, na primjer, ako bi to utjecalo na zaštitu podataka ili povjerljivosti, koju  dugujemo drugim pojedincima ili ako inače imamo zakonsko pravo drugačije obraditi zahtjev. 

Ispravljanje / brisanje osobnih podataka 

Možete zatražiti da Bim-bike.hr ispravi sve informacije o vama koje nisu točne. Bim-bike.hr omogućuje korisnicima da samostalno ažuriraju svoje podatke na računu Bim-bike.hr. Možete zatražiti brisanje vaših podataka. 

Uvijek nastojimo u potpunosti ispuniti vaše zahtjeve, no možda to  neće uvijek biti moguće. Na primjer, tamo gdje moramo upotrebljavati vaše podatke kako bismo udovoljili zakonskim obvezama ili gdje trebamo upotrebljavati vaše podatke za utvrđivanje, provođenje ili za obranu pravnih potraživanja. 

Ograničavanje upotrebe osobnih podataka 

Možete zatražiti Bim-bike.hr ograničavanje upotrebe vaših osobnih podataka u određenim okolnostima, na primjer:  

 • gdje mislite da su informacije netočne i da ih treba mijenjati, ažurirati ili provjeriti 
 • gdje želite otkazati pretplatu na naš marketing (reklamni sadržaj), ali ne želite da se vaši podaci brišu 

Zahtijevati od nas prijenos vaših podataka drugoj organizaciji 

Možete zatražiti od nas da vaše osobne podatke predamo službeniku zaštite podataka u nekoj drugoj organizaciji u strukturiranom i uobičajenom formatu za strojno čitanje. 

Izmjene i dopune naše Izjave o privatnosti 

Sve promjene ovih Pravila o privatnosti web stranice bit će objavljene na ovoj web stranici, tako da uvijek znate koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim uvjetima. 

Ako u bilo kojem trenutku odlučimo koristiti osobne podatke na način koji je bitno različit od onoga koji je naveden u ovim Pravilima o privatnosti na web stranici ili vam je drugačije prikazano u trenutku prikupljanja, obavijestit ćemo vas e-poštom i imat ćete izbor da li želite da koristimo vaše podatke na novi način. 

 

Dostava

Sve prodajne artikle iz našeg asortimana dostavljamo na području cijele RH.

Za sve narudžbe iznad 2.000,00 kn robu dostavljamo besplatno na kućnu adresu.

Cijena dostave ispod  2.000,00 kn je 30,00 kn , iznimno  za dostavu bicikla je 40,00 kn .

Dostavu vršimo na području cijele RH u roku 2-3 dana , osim isporuka na otoke i područje Dubrovačke županije gdje dostava može biti dulja  1-2 dana  . Uz svaku pošiljku kupac može zatražiti prijevozni broj za praćenje pošiljke.

Svaki bicikl kupljen u BIM d.o.o. prije isporuke prošao je sistem provjere i nultog servisa.

Kod slanja bicikla paketnom kutijom volan bicikla je opušten i zaokrenut. Kad bicikl stigne i nakon što ga izvadite iz kutije potrebno je volan ispraviti i zategnuti vijke na volanu / 2 vijka/ , kao i montirati pedale . Upute za te dvije radnje nalaze se u kutiji . Nakon toga bicikl je spreman za vožnju.

Također, kupac može podići kupljenu robu ili sam organizirati prijevoz u našim trgovinama:

Zagreb

Draškovićeva 47 , tel.01/4613 504, bim03@mail.inet.hr,

Maksimirska 56, tel. 01/2321 440, bim01doo@inet.hr